24 november 2022
18:30-21:00 | Giethoorn

Anderstalige peuters in de groep helpen

Hoe zorg je ervoor dat peuters zich veilig voelen in een voor hen nieuwe, vreemde omgeving? Hoe richt je die in zodat vooral anderstalige kinderen (mee)profiteren? Hoe kun je rekening houden met de achtergrond van deze jonge kinderen bij de activiteiten die je gedurende de dag houdt? Hoe kun je kinderen met verschillende of dezelfde moedertalen samen laten spelen? Maar ook, hoe kun je het anderstalige kind troosten? Wat doe je met kinderen die (bijna) niets zeggen?

Voor wie?
Iedereen die geïnteresseerd is en/of werkt met anderstalige kinderen kan interculturele communicatie en tweede taalverwerving en taalontwikkeling: de basis volgen. Anderstalige peuters en het anderstalige jonge kind is specifieker voor pedagogisch medewerkers en IB-ers, leerkrachten en onderwijsassistenten uit het basisonderwijs, de laagste groepen.

Vragen over het aanbod: Nicole@fanchamps.nl

Aanmelden voor de training kan hier

Adviseur en beleidsondersteuner Anderstalige kinderen
Ook komend schooljaar zijn de adviseur anderstalige kinderen Marieke Kranendonk en de beleidsondersteuner anderstalige kinderen Hilda Heyde nog verbonden aan de projectgroep. Heb je dus een ondersteuningsvraag, laat het hen weten. Ze komen graag een keer bij je op bezoek. In het nieuwe schooljaar zal Marieke op bezoek komen en neemt ze aanvullingen mee voor in de map.