6 november 2024
19:30-22:00 | Volgt nog

Peter de Vries – Samenwerken met ouders voor basisschool en kinderopvang

Peter de Vries verdiept zich in de relatie tussen school en ouders. Een uitspraak van hem is: ‘Ieder kind verdient een goede samenwerking tussen professionals en ouders.’

Ouders hebben de meeste invloed op het kind. Je hebt met hen een gezamenlijk doel: het ondersteunen van de ontwikkeling van de kinderen. In de praktijk staan professionals en ouders soms los van elkaar of zelfs tegenover elkaar.

In deze training geeft Peter inzicht in waar bepaald gedrag van ouders vandaan komt, en dat daar een logische verklaring voor is. Hij leert je ook wat je als kinderopvang of school kunt doen om een stap te zetten richting samenwerking met de ouders.

Tachtig collega’s uit Steenwijkerland gingen je voor

Peter de Vries heeft deze training al twee keer eerder voor Samen voor Ryan verzorgd.  We bieden het nu voor de derde keer aan. Deze training is bedoeld voor mensen uit het basisonderwijs en de kinderopvang.

Neem je collega’s mee

De ervaring heeft geleerd dat het goed is als meerdere mensen uit een team deze training tegelijk volgen. Het geleerde valt dan makkelijker om te zetten naar toepassing in de dagelijkse praktijk en het beleid in de organisatie.