11 juli 2024
19:00-21:00 | De Meenthe, Steenwijk

Première ‘M€€DOEN?!’, een voorlichtingsfilm over armoede gemaakt door/met jongeren

Op donderdag 11 juli vindt de première voor de voorlichtingsfilm ‘M€DOEN?!’ over armoede plaats. Deze film is onderdeel van het project Vaardigheden voor het Leven en is gemaakt met en door leerlingen van SG Eekeringe, RSG Tromp Meesters, School B, OBS Beatrixschool, ‘t Puzzelstuk, De Lepelaar, OBS Driesprong en de Sint Clemensschool.

Programma 

  • 19.00 – 19.15 uur Rode loper, welkomstdrankje
  • 19.15 – 19.30 uur Opening
  • 19.30 – 20.15 uur Film 
  • 20.15 – 21.00 uur Diverse workshops en mogelijkheid tot napraten 

Jongeren werden tijdens het werken aan ‘M€DOEN?!’ gestimuleerd om na te denken over het ontstaan en de gevolgen van (de verschillende vormen van) armoede. In de film gaat het over de schaamte en beeldvorming rondom armoede. En zal gebruikt worden door Sociaal Werk de Kop als voorlichtingsmateriaal om het thema armoede bespreekbaar te maken. 

Deze voorlichtingsfilm is mede mogelijk gemaakt door Zukarn Withagen, Wesley Withagen, Annette van Genderen, Jelma Jonkers, Annemiek Steenbeek en de Voedselbank.

De jongeren die in deze film spelen zijn: Alyssa, Julia, Djelo, Myrte, Gijs, Floor, Lauren, Esmiralda, Esmeralda, Jasper, Quinn, Selena, Annemijn, Roos, Norah, Julie, Nienke, Iris, Giovanna, Hielke, Nathalie, Isabella, Lotte, Jevana, Jasmine