Nieuws | 19 oktober

Aftermovie Samen voor Ryan Festival

In De Meenthe in Steenwijk kwamen woensdag 5 oktober zo’n vierhonderd mensen samen voor het Festival Samen voor Ryan. Met een button op mengden de gasten zich in de zalen waar ze, voorzien van een hapje en een drankje, elkaar konden ontmoeten. Het festival was een bedankje voor hun inzet de afgelopen jaren.

“Een cadeautje,” zo noemt Petra Bleijenburg het Samen voor Ryan Festival. “De professionals kunnen zich hier met elkaar verbinden, van elkaar leren, zich laten verwennen, alles mag, maar niets hoeft.” De aanwezigen kletsen honderduit op het plein in de evenementenhal, chillen in de massagestoelen, bekijken een film, laten zich fotograferen, volgen een workshop of eten een sateetje. Volgens Bleijenburg hebben zij zo’n verwendag zeker verdiend. “Zij zien het kind en zijn gezin, zij doen het werk met super veel betrokkenheid en bevlogenheid.”

Tekst loop door na de aftermovie

Samen voor kinderen zorgen

Wethouder Trijn Jongman spreekt de professionals op het horecaplein toe. “Ik ben supertrots dat jullie er zijn en wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor jullie inzet.” Ze benadrukt verder het belang van de samenwerking tussen alle organisaties. “In Steenwijkerland mag geen kind niet goed terechtkomen, samen gaan we rondom alle kinderen staan!”

Wij horen graag hoe jij het festival vond. Het duurt nog geen 2 minuten.

Geef hier jou mening over het festival