Gevraagd | 20 april

Doe mee aan het onderzoek PO-VO door Lectoraat Kansrijke ontwikkeling voor tieners

Naar aanleiding van de netwerkbijeenkomsten PO-VO, georganiseerd door het project Levensvaardigheden, is het destijdse BoVo-overleg nieuw leven in geblazen. Afgevaardigden van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs zijn eind maar weer bij elkaar gekomen. Om met elkaar verder vorm te geven aan de input dat is gegeven tijdens de netwerkbijeenkomsten. En ook om zich te laten informeren door het lectoraat Kansrijke Ontwikkeling voor tieners van Hogeschool KPZ.

Het lectoraat voert op dit moment een onderzoek uit, waarin alle scholen uit Steenwijkerland zijn gevraagd om deel te nemen. Het onderzoek richt zich op dat wat er nu al wordt gedaan om de overgang van het PO naar het VO zo soepel mogelijk te laten verlopen. De resultaten van het onderzoek zullen in het najaar gepresenteerd worden.

Daarna zal er een tweede onderzoek starten, als vervolg op dit onderzoek. De werkgroep 10/14 (zoals het oude BoVo-overleg) nu genoemd is, zal daarin actief meedenken en meedoen. Daarin zal meer gekeken worden hoe de jongeren de overgang ervaren.

Lees hier meer informatie over het lectoraat: https://www.kpz.nl/publicaties/lectoraat-kansrijke-ontwikkeling-voor-tieners-onderbouwing/

En voor deelname of betrokkenheid bij het onderzoek kun je contact opnemen met levensvaardigheden@samenvoorryan.nl

p.s. heb je de masterclass over het tienerbrein van Jelle Jolles op 20 april gemist. De opname hiervan is tot vrijdag 5 mei te bekijken op ons platform op 1SociaalDomein, onder de tegel Levensvaardigheden.

ga naar het platform

 

Wil je meer weten over het project levensvaardigheden? Klik dan op de button om naar de projectpagina te gaan.

Project Levensvaardigheden