Gevraagd | 2 november

Gevraagd: kdv’s en scholen die het speelbord voor een intake willen testen

Met de projectgroep zijn we bezig geweest in hoe we het proces van een intake bij een kinderdagopvang of een school zo vorm kunnen geven, zodat je een goed  en natuurlijk gesprek met de ouders hebt en zicht krijgt op de situatie van het gezin. rondom het kind. In dit gesprek bouw je een gezamenlijke relatie op, de basis voor de ondersteuning van de ontwikkeling van het kind. 

We hebben dat ‘intekening’ genoemd

We hebben hiervoor een bord ontwikkeld waarin ouders aan de hand van pionnen het gezin en de mensen er omheen in beeld kunnen brengen. Daarbij hebben we een aantal vragen op het bord gezet die helpen bij het gesprek.

Een aantal vragen zijn:

  •  Waar geniet je van bij je kind?
  •  Waar geniet het kind van?
  •  Waar heb je zelf moeite mee?
  •  Waar heeft het kind moeite mee?
  •  Wat heb je van ons nodig?

Door deze opzet heb je en een natuurlijk verloop van het gesprek, en je hebt houvast door de vragen en je leert op een speelse manier meer over het context van het gezin.

We hebben verschillende versies ontwikkeld en steeds een stuk verbeterd. De eerste ervaringen met de laatste versie zijn heel positief. Voordat we het als geheel willen presenteren aan iedereen, zouden we meer ervaringen willen kunnen delen. Wie zou het uit willen proberen?

Neem contact op met Bas: info@basrosenbrand.nl

Wil je meer weten over over de eerste 2000 dagen? klik dan op de volgende button.

DE EERSTE 2000 DAGEN VAN EEN KIND