Nieuws | 20 december

“Jong Leren bewegen” De Buurtsportcoach van Steenwijkerland helpt scholen met het verbeteren van het bewegingsaanbod.

Vanuit het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord wordt Sven Epema (Buurtsportcoach) ingezet op het thema “Jong Leren Bewegen 4 – 12 jaar”.

Voorstellen

Mijn naam is Sven Epema en sinds 1 november ben ik begonnen met deze nieuwe baan. Hiervoor ben ik werkzaam geweest als docent Lichamelijk Opvoeding op de RSG Trompmeesters in Steenwijk en als gymmeester op de Willem Alexander school en Het Kompas (Vollenhove). Naast mijn werk als Buurtsportcoach ben ik ook voetbaltrainer bij SC Heerenveen. Hier ben ik hoofdtrainer van de o11.

Mogelijkheden voor scholen

Ik heb met de meeste scholen in Steenwijkerland al contact gehad. Tijdens een kennismakingsgesprek heb ik verteld over de mogelijkheden die het Sport & Beweegakkoord biedt aan scholen in Steenwijkerland. In samenspraak met de scholen bepalen we of we één van de trajecten kunnen inzetten om het bewegen op de school te verbeteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op.

 

Uitvoering

In januari start ik bij KC Claus en Het Kompas in Steenwijk met het project juniorcoaching. Vanuit dit project leren groep 7 leerlingen om bewegingsactiviteiten te begeleiden in de pauzes. Hierdoor leren kinderen meer spelvormen kennen en leren ze deze ook aan te bieden. Dit moet resulteren in een (nog) completer beweegaanbod in de pauzes voor alle leerlingen.

Heb je vragen? neem contact op met Sven Epema via: s.epema@sportservicezwolle.nl