Nieuws | 8 november

Levensvaardigheden start 2e voorlichtingsfilm met als thema ‘Catfish’

Inmiddels heeft gastdocent Judith van Dijk op verschillende PO- en VO-scholen de workshop Online Shaming gegeven (bekijk hieronder de trailer van online Shaming). En nu komt er een tweede voorlichtingsfilm. Opnieuw met en door leerlingen van het Pro/VSO gemaakt, dit keer hebben maar liefst 18 leerlingen aangegeven mee te willen doen!

Tijdens de startbijeenkomst is de leerlingen gevraagd om feedback en aanvullingen te geven op het script, dat opgesteld is door Zukarn Withagen van Scala. Van te voren zullen de leerlingen weer een acteerworkshop van Annette van Genderen ontvangen.

Daar waar de eerste voorlichtingsfilm vooral over Sexting gaat, gaat de tweede film over een Catfish en de gevolgen daarvan. Dit keer met een jongen in de hoofdrol. Ook het meenemen van messen naar school zal in de film aan de orde komen. In de workshop die hieraan gekoppeld wordt, bespreken we een aantal vragen: Welke keuzes maak je en welke gedachten/gevoelens horen hierbij? Wat zijn de gevolgen van je keuzes of van bepaald gedrag, voor jezelf en voor de ander?

Wil je meer weten over het project levensvaardigheden? Klik dan op de button om naar de projectpagina te gaan.

Project Levensvaardigheden