Nieuws | 3 juni

Nieuwe adviseur Anderstalige kinderen Steenwijkerland

Alle anderstalige kinderen brengen een eigen dynamiek met zich mee. Er is geen standaard beschikbare oplossing. De kinderen komen uit verschillende situaties, op verschillende momenten in hun ontwikkeling, met verschillende culturen en via verschillende wegen in Nederland.

Daarom zijn we voor het project Anderstalige kinderen op zoek gegaan naar een adviseur Anderstalige kinderen die professionals bij organisaties in de kinderopvang, het basis- en voortgezet onderwijs binnen de gemeente Steenwijkerland kan ondersteunen, adviseren en coachen zodat het kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen.

We stellen Marieke Kranendonk graag aan je voor:

Sinds half mei 2021 ben ik werkzaam als Adviseur Anderstaligen kinderen Steenwijkerland. Mijn naam is Marieke Kranendonk en ik woon in Steenwijkerwold. Ik ben op dit moment ook werkzaam als Docent NT2 op een middelbare school in Lelystad. Ik ben daar mentor van een Taalklas met anderstalige kinderen die via de Taalklas doorstromen in een Nederlandse klas. Verder heb ik gewerkt in het basisonderwijs met anderstalige kinderen en op het ISK in Drachten.

Vanuit het project Anderstalige kinderen, dat valt onder het gezamenlijke project Samen voor Ryan, ben ik werkzaam vanuit Stichting op Kop (penvoerder van het project). Vandaar met mailadres.

Maar graag hoor ik vanuit alle kinderdagopvang, basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs die samenwerken binnen Samen voor Ryan welke vragen er zijn ten aanzien van het werken met anderstaligen. Jullie kunnen hiervoor altijd contact met mij opnemen via marieke.kranendonk@stichtingopkop.nl. De functie Adviseur Anderstalige Kinderen Steenwijkerland geldt voor alle kinderen in de leeftijd van 0-18.

Graag tot ziens!

Marieke Kranendonk
Adviseur Anderstalige Kinderen Steenwijkerland

portret Marieke Kranendonk

 

Wil je meer weten over het project? klik dan op de volgende button.

Anderstalige kinderen