Nieuws | 25 juni

Nieuws van de Eerste 2000 Dagen

Sensomotorische
ontwikkeling

Cursussen vol, maar bij training nog plek

Hanneke Poot-van der Windt zal volgend jaar nog twee cursussen geven. Deze cursussen zijn volgeboekt. Wél is er nog plek voor haar training over sensomotorische ontwikkeling op 16 oktober in De Meenthe. De training heeft een andere inhoud dan de cursus, maar is zeker ook een aanrader. Ook voor wie niet bij een van de cursussen aanwezig kan zijn! 

Terugblik
Anna Verwaal

Het verhaal van jouw conceptie, zwangerschap en geboorte

Wat de moeder meemaakt tijdens de zwangerschap en de bevalling heeft invloed op het kind. Het zijn de eerste ervaringen van een kind in het leven. Dat is de kern van wat Anna Verwaal vertelde tijdens de training in april.  

De informatie werd gekoppeld aan de eigen geschiedenis (geboorteverhaal) van deelnemers. Een training is daarom nooit hetzelfde en elke keer vallen er nieuwe kwartjes.

Deelnemers kregen meer inzicht in mogelijke oorzaken van bepaald gedrag bij kinderen, tips hoe dit met ouders te bespreken en hoe ouders dit met hun kind kunnen bespreken.

“Hoe meer je weet over je eigen verhaal, hoe beter je de kinderen kunt begrijpen”.

 

Cursus
Waardevolle Relaties

en Basisvertrouwen voor Kinderen

De tweede cursus is afgerond en beoordeeld met een 8,2!

De tweede cursus Waardevolle Relaties en Basisvertrouwen voor Kinderen is afgerond. Deelnemers hebben hem beoordeeld met gemiddeld een 8,2! Er hebben ontmoetingen en uitwisselingen plaatsgevonden, er zijn nieuwe vaardigheden ontwikkeld, die in de praktijk worden toegepast (zowel op het werk als thuis). Deelnemers kwamen met plezier en kijken er met voldoening op terug.

Terugkomochtend 7 februari

Op verzoek van (oud-)deelnemers van deze cursus organiseren we op vrijdag 7 februari een terugkomochtend voor iedereen die al eens aan de cursus heeft deelgenomen. 

MELD JE AAN VOOR DE TERUGKOMOCHTEND 

Nieuwe ronde in 2024/2025

In deze cursus wordt veel aandacht besteed aan de praktijk: je oefent hoe je gesprekken met ouders kunt voeren, en hoe je de relatie tussen de ouders en het kind kunt bevestigen en versterken. 

 MELD JE AAN VOOR DE CURSUS WAARDEVOLLE RELATIES