In november zijn we gestart met de WIS-club en het thema Snoep en Smaak. We hebben veel nieuwe gezichten mogen ontvangen. Erg leuk!
Tijdens de eerste activiteit op 16 november gaf Oijnk uit Brabant een workshop over het maken van snoep. De vraag Hoe wordt snoep gemaakt? stond centraal, en daar kregen we een duidelijk antwoord op. De jongeren ontdekten onder andere dat gelatine van varkens afkomstig is en dat veel meer producten ingrediënten van varkens bevatten dan je zou denken. Dat leverde hele leuke reacties op.
Op 30 november kwam voedingsdeskundige Karen Alferink langs om samen met ons twee andere vragen te onderzoeken: Waarom is snoep ongezond? en Waarom blijf ik snoep eten, zelfs als ik al genoeg heb gehad?
Tijdens deze workshop maakten we op een bewustere manier snoep en leerden we hoe verslavend suiker eigenlijk is. Een echte eye-opener! Ouders kwamen aan het eind van de ochtend het verschil ook proeven van de ‘echte snoep’ en de ‘bewuste snoep’. Conclusie was dat de echte snoep toch wel het lekkerste is.
Tussendoor waren we op 19 november aanwezig op de 10/14-markt, waar we weer veel nieuwe gezichten mochten begroeten. Het was ontzettend leuk om vol enthousiasme over de WIS-club te vertellen en te zien hoe positief het werd ontvangen.
In januari duiken we in een nieuw thema: Films en Special Effects. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.
We kijken er nu alweer naar uit. Maar eerst de heerlijke feestdagen tegemoet. We wensen jullie hele fijne dagen en een mooi nieuw jaar!