Scholing en Training | 22 mei

Paulien Kuipers geeft training over hechtingsrelaties in scheidingssituaties in Oldemarkt

Training waardevolle relaties en basisvertrouwen voor kinderen

We zijn begin dit jaar gestart met een training rondom hechting. Wij noemen het Waardevolle Relaties en Basisvertrouwen voor kinderen.

Vanuit de projectgroep De Eerste 2000 Dagen samen met de Steenwijkerlandse Academie was dit het volgende thema wat aandacht nodig had.

In plaats van een aanbod van een training voor iedereen, wilden we nu werken met mensen die echt kozen voor een langer intensiever traject.

Alle organisaties vertegenwoordigd

Alle organisaties rondom het werken met kinderen zijn vertegenwoordigd: de GGD, jeugdconsulenten, kinderdagopvang, basisscholen en voortgezet onderwijs. We zijn een enthousiaste groep van 36 deelnemers met vijf begeleiders.

In de training leren de mensen van verschillende organisaties elkaar kennen, en dat zal helpen in het elkaar kunnen vinden als een kind hulp nodig heeft.

Paulien Kuipers

De eerste sessies zijn gegeven door Paulien Kuipers. Zij heeft een leven lang ervaring rondom dit thema en weet het heel toegankelijk en praktisch te verwoorden. Er wordt gedeeld, uitgewisseld en geleerd. Met soms kwetsbare kanten, want we kennen allemaal situaties waarin het niet gegaan is zoals we dat gewild hadden. Des te meer dat we begrijpen wat de kinderen dus wel nodig hebben.

Onderdeel van de training is hoe je de kennis en informatie naar collega’s en ouders overbrengt, bespreekbaar maakt en kunt vertalen naar de praktijk.

Theorie over hechtingsrelaties kan je vinden op onze kennisbank. Klik hier om direct naar de informatie te gaan

Wil je meer weten over over de eerste 2000 dagen? klik dan op de volgende button.

DE EERSTE 2000 DAGEN VAN EEN KIND