Nieuws | 20 mei

Waar werelden samen komen wordt er geleerd over en van elkaar

Op 20 en 21 april waren er twee themadagen vanuit het vak Levensvaardigheden op SG Eekeringe met het thema Gezonde Keuzes. Niet alleen de jongeren hebben geleerd, ook de docenten en gastdocenten.

Marjan Gritter, docent SG Eekeringe: ‘Door de gastles van de jeugdagent ben ik me meer bewust geworden dat moneymule/geldezel veel meer speelt dan ik besefte. Ook thuis ben ik hier met mijn zoon over in gesprek gegaan ‘geef nooit je bankpas gegevens wanneer iemand je hierom vraagt’.

Jelma Jonkers, jongerenwerker Sociaal Werk de Kop: ‘Ik was verrast over hoe dezelfde jongeren zich op school anders gedragen dan in de Buze. Het is goed om dit te beseffen en te zien. Ik was verbaasd over het aantal scheldwoorden dat jongeren konden noemen tijdens de gastles van Stichting Regenboog, mijn straattaal is in ieder geval gegroeid. En ik heb gezien hoe we als professionals allemaal stoeien met hoe laten we beklijven wat we de jongeren bij willen brengen?’.

Ronald Bakker, gastdocent Stichting Regenboog: ‘De samenwerking met de docenten is belangrijk voor de verdieping van een gastles, bijvoorbeeld een docent die een persoonlijke ervaring deelt of een herkenbare voorbeelden geeft dat zich dagelijks op schoolt voordoet.’

Jongere, SG Eekeringe: ‘door yoga werd ik echt rustig. Ook al deden andere jongeren er lacherig over, ik heb wat aan deze les gehad.’

En de conciërge vond het opvallend was dat er nauwelijks jongeren uit de klas waren gestuurd tijdens de themadagen. Blijkbaar was het interessant en boeiend genoeg om letterlijk bij de les te blijven 😊.

Interesse voor een bepaalde gastles? Mail dan naar levensvaardigheden@samenvoorryan.nl Bekijk hieronder de impressievideo van beide themadagen.

 

Wil je meer weten over het project levensvaardigheden? Klik dan op de button om naar de projectpagina te gaan.

Project Levensvaardigheden