De eerste negen maanden – Anna Verwaal

 

Anna Verwaal heeft een leven aan ervaring rond het thema conceptie, geboorte en zwangerschap en de periode na de geboorte opgebouwd. Over de hele wereld heeft ze in verschillende rollen gewerkt en in diverse situaties ervaringen en kennis opgedaan. Onder andere als geboorteconsulente, verpleegkundige met moeder-kind-specialisatie en docent lactatiedeskundige en pre- perinatale periode.

In haar observaties merkte Anna Verwaal dat baby’s al tijdens de zwangerschap bewustzijn hebben, maar dat we daar in ons handelen lang nog niet altijd rekening mee houden. Haar bevindingen zijn bevestigd door tientallen jaren van wetenschappelijk onderzoek van over de gehele wereld.

Kinderen en volwassenen hebben bewust en onbewust herinneringen uit de tijd vanaf de conceptie, die als patronen in ons lichaam zijn opgeslagen. Door deze patronen bij kinderen, anderen en bij onszelf te kunnen gaan herkennen, kunnen we meer gaan begrijpen over hoe we zorg kunnen dragen voor de baby’s in deze eerste periode van hun leven, en hen daarmee een zo optimale basis voor hun leven bieden.

Vanuit het project De Eerste 2000 Dagen van Samen voor Ryan delen we de laatste kennis rondom de ontwikkeling van kinderen in hun eerste 2000 dagen, inclusief de zwangerschap, en vertalen deze naar de concrete praktijk. Samen met Anna Verwaal ontwikkelden we hiervoor twee readers: ‘De eerste 9 maanden’ en ‘Alles rondom de geboorte’. Deze readers konden een bepaalde periode gratis opgevraagd worden door professionals uit het netwerk van Samen voor Ryan.

Deze reader is niet meer opvraagbaar.