leidster zingt met peuter

Bibi Schreuder

Bibi is mede-eigenaar van en opleider bij het Bert Hellinger Instituut Nederland. Ze heeft jarenlange ervaring en inzichten opgedaan over gedrag van kinderen. Als moeder, als docent in het mbo en door twintig jaar met systemisch werk met en zonder opstellingen te werken.

Ook heeft ze een boek geschreven, namelijk ‘Ik ben een kind, dus ik voel waar mijn ouders zijn’. Hierin schrijft ze o.a. over jongeren met een kolonieverleden en hun innerlijke loyaliteitsconflict om meer kennis op te doen of een hogere opleiding willen volgen dan hun (voor)ouders. Zeker wanneer armoede al van generatie op generatie doorgegeven is. Het loyaliteitsconflict laat zien hoe moeilijk het is voor jongeren om met de normen en waarden van de streek te breken en een hogere opleiding te volgen.

Bibi neemt je mee in de systemische manier van kijken. Systemisch kijken geeft bewustwording over het effect van wel of niet je positie innemen. Als iedereen vanuit de eigen positie leeft, kunnen zowel volwassenen als kinderen voluit de kansen van het leven pakken.

Podcast

Het interview is ook als podcast te beluisteren

podcast