ONDERZOEK PO-VO
STEENWIJKERLAND

De transitie van PO naar VO is een belangrijke periode in het leven van jongeren. Met cognitieve, sociale, fysieke en emotionele uitdagingen, waarin risico’s op (verdere) kansenongelijkheid en verminderde inclusie aanwezig zijn voor jongeren die al een minder kansrijke start hebben gehad.

Daarnaast zijn door de jaren heen eindtoetsen, plaatsingswijzers en adviesprocessen veranderd of hebben een andere focus gekregen. De impact van de COVID-pandemie is ook nog steeds merkbaar op de ontwikkeling van jongeren. Beide zaken zijn van invloed op de overgang van PO naar VO.

In dit onderzoek zijn verschillende perspectieven (PO, VO, GGD) verkend om een beeld te vormen over hoe deze transitie in Steenwijkerland gaat, waar uitdagingen liggen en wat er nodig is voor eventuele verbetering.

 

TRANSITIE

We spreken in dit onderzoek van een transitie omdat het gaat om het optimaliseren van de overgang van PO naar VO, en ook de jongeren zelf een transitie doormaken.

 

FACTSHEET >>>

De resultaten en bevindingen uit dit onderzoek vind je in de factsheet hiernaast. Klik op de afbeelding om de factsheet te openen.