schoolkinderen werken samen
Terug naar overzicht

Wereldwijs in Steenwijkerland

We willen de wereld van kinderen uit Steenwijkerland verrijken. Dat doen we door kinderen kennis te laten maken met inspirerende organisaties, personen en bedrijven, zodat ze kunnen proeven van wat deze wereld allemaal te bieden heeft.

Doelstelling

We willen de wereld van kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is verrijken binnen het project Wereldwijs in Steenwijkerland (WIS). Door kinderen kennis te laten maken met inspirerende personen, bedrijven en organisaties willen we ze motiveren om toekomstkansen te benutten.  Dit doen we in het WIS club programma. Hier kunnen kinderen van 10-14 jaar nieuwe ervaringen opdoen en bouwen de kinderen aan hun zelfvertrouwen door persoonlijke- en talentontwikkeling.

  • In de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen gaat het om (leren) reflecteren en eigen leerdoelen opstellen. Hierbij krijgen zij inzicht in hun drijfveren, interesses, talenten en mogelijkheden in de (nabije omgevings-) wereld.
  • In de talentontwikkeling en het ontwikkelen van vaardigheden gaat het om het ontdekken en aanleren van uiteenlopende toekomstgerichte vaardigheden, het versterken van sociale vaardigheden, mondelinge (taal)vaardigheid, burgerschapsvaardigheid en zelfstandigheid.
  • Wij laten ons inspireren door het interactief en wederkerig delen van kennis en ervaring tussen meerdere generaties.

Onder de vlag van Stichting WIS willen wij met alle betrokkenen en vrijwilligers op lokaal niveau de krachten bundelen en zo kansen creëren voor de Steenwijkerlandse kinderen.

Mee doen kan!

We willen de wereld van kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is verrijken. Dit doen we door ze kennis te laten maken met inspirerende personen, bedrijven en organisaties. Hiermee bouwen de kinderen aan hun zelfvertrouwen, waarmee zij eigenaarschap kunnen nemen in hun leven en toekomst. Zij krijgen daarmee een positief zelfbeeld en groeien in zelfredzaamheid in de samenleving.

In en om onze gemeente zijn er veel inspirerende verhalen te vertellen. Deze verhalen helpen kinderen om hun toekomstplannen te vormen.

Wil je een keer meedoen met de WIS-club? Na de zomer willen we starten. Zodra het programma bekend is kun je je aanmelden op de website. Wil je als ondernemer of organisatie mee helpen de wereld van kinderen te verrijken? Dat kan! Neem dan contact op met Wereldwijs in Steenwijkerland via onderstaande knop.

NAAR HET FORMULIER

schermopname van plattegrond
portret Janneke ten Brinke

Ik ken in onze gemeente al zo veel boeiende ondernemers. Hoe mooi zou het zijn als we dit ook zichtbaar kunnen maken voor kinderen die hier niet vanzelfsprekend mee in aanraking komen!

Janneke ten Brink

Bekijk ook deze projecten

Meedoen met Samen voor Ryan?

Wij hebben een online platform voor professionals werkzaam bij één van de organisaties die zich hebben aangesloten bij Samen voor Ryan. In besloten groepen kunnen wij elkaar ontmoeten. Je kan meedoen door je te registreren en deel te nemen aan het Channel Samen voor Ryan.

Ga naar het platform