Scholing en Training | 21 april

Peter de Vries: ouderbetrokkenheid

Als je met kinderen werkt, werk je ook met ouders. De ouders hebben het meeste invloed op hun kinderen en je hebt een gezamenlijk doel: de ontwikkeling van het kind ondersteunen en faciliteren.

Toch loopt de relatie met ouders niet altijd gemakkelijk. De poster van de overheid: ‘Herken de ouder’, waarin verschillende types ouders worden neergezet en hoe je daar mee om zou moeten gaan zegt genoeg. Maar dat is dus hoe het niet werkt.

op 12 april gaf Peter de Vries in Steenwijk een interactieve lezing over ouderbetrokkenheid.

‘Ieder kind verdient een goede samenwerking

tussen professionals en ouders’

Er zijn ouders waar je prima mee samenwerkt en er zijn ook ouders waar dat lang niet altijd even gemakkelijk is. Maar waar komt hun gedrag vandaan?

Peter de Vries gaf een ander beeld van de ouder dan hoe er gewoonlijk tegenaan gekeken wordt: ‘Ouder ben je voor het leven.’ Je kunt niet zeggen: ‘Nu even niet’, of ‘Ik kies een ander kind’ zoals je dat bij een baan zou kunnen doen. En ouders zijn betrokken bij hun kind. Tot aan hun tienertijd aan toe. Tieners zijn dan zelfstandiger, maar de ouders zijn nog steeds even betrokken als toen die tieners nog peuter of schoolkind waren.

De ouders willen het beste voor hun kind. Onder dat niet makkelijke gedrag zit iemand die bang is dat er iets misgaat, of zich schuldig voelt of verdrietig is dat er iets is misgegaan. Misschien heeft de ouder zelf wel negatieve ervaringen gehad. De ontkenning dat er iets mis zou kunnen zijn met het kind komt niet uit het niets.

Peter legde dit uit in de lezing die hij op woensdag 12 april gaf aan veertig mensen uit de kinderdagopvang in Steenwijkerland. Er werd ingegaan op het beeld van de ideale ouder, op beelden van vroeger en nu, en op wat je wel kunt doen. Peter diverse werkvormen en met humor in gesprek met het publiek. Toen de lezing na twee afgelopen was werd er gezegd: ‘Is het nu al voorbij? Ik wil wel meer!’

Als je meer informatie wilt: www.peterdevries.nu Je kunt hem ook voor je organisatie vragen.