22 november 2023
16:00-17:00 | online sessie

Het intekenbord, sessie met vragen en uitwisseling

De projectgroep Vroegsignalering bestaat niet meer, maar had nog wel iets om te geven. Op Samen voor Ryan Festival kon iedere locatie een intekenbord meekrijgen.

De projectgroep Vroegsignalering heeft nagedacht over hoe we de intake bij een kinderdagopvang of basisschool zo konden vormgeven dat we niet vast zouden zitten aan een lange invullijst die ouders in zouden moeten vullen, maar dat het gesprek een wederzijdse ontmoeting zou worden. Een vorm waardoor we op een natuurlijke manier meer informatie over de context en het gezin zouden krijgen.

Het intakegesprek tussen ouders en een kinderdagopvang, basisschool of kindcentrum is het begin van een samenwerking met de ouders, omdat je allebei het kind wil ondersteunen in de ontwikkeling.

We hebben door uitproberen van verschillende versies en bijstellen een vorm gevonden: het intekenbord met pionnen, waarmee het gezin en de situatie rondom het gezin opgesteld kunnen worden. Het bord biedt een  bijdrage aan het krijgen van inzicht, zowel voor ouders als voor de organisatie.

Door middel van kaartjes met vragen krijgt het gesprek en een structuur en kan het tegelijk op een natuurlijke manier verlopen.

Bij het bord zit een uitleg hoe je er mee kunt werken.

Op woensdagmiddag 22 november tussen 16.00 en 17.00 is er een online bijeenkomst waarin we ervaringen kunnen uitwisselen van mensen die het intekenbord al gebruikt hebben en waar je extra uitleg kunt krijgen.

Als je hier aan deel wilt nemen, meld je aan bij bas@samenvoorryan.nl Dan krijg je de link toegestuurd.