10 november 2023 | 12 januari 2024 | 15 maart 2024 | 14 juni 2024
09:00-12:00 | Oldemarkt

Intensieve cursus waardevolle relaties en basisvertrouwen voor kinderen

INTENSIEVE CURSUS WAARDEVOLLE RELATIES EN BASISVERTROUWEN VOOR KINDEREN

Als je als kind ouders en volwassenen om je heen hebt die je zien, horen en begrijpen, die duidelijk zijn in wat er kan en wat er voor hen speelt en die hun plek in de rol van volwassene innemen, dan heb je een steun in de wereld waar je als kind op kunt bouwen. Dat is zelden voor honderd procent het geval. En soms mist er voor kinderen een wezenlijk onderdeel.

Die eerste relaties zijn van enorme waarde voor een kind. Het is de eerste kennismaking met relaties met anderen. Het heeft een grote invloed op hoe kinderen verder op in hun leven relaties aangaan met anderen, en bijvoorbeeld met jou, als professional.

Vijf ochtenden dieper ingaan op hechting en vertrouwen We starten met een nieuwe serie, voor nieuwe deelnemers. We komen vijf ochtenden bij elkaar om het onderwerp hechting te verkennen.

Vaardigheden leren We maken het praktisch: hoe voer je een gesprek met ouders en kinderen, hoe spreek je met een baby, hoe herken je patronen van tieners, hoe deel je dit onderwerp met anderen?

Je eigen geschiedenis Je eigen verleden zal ook aangeraakt worden. Iedereen heeft relaties opgebouwd. Hoe meer begrip je over jezelf hebt, hoe beter je anderen kunt helpen.

Leren met en van anderen Je leert mensen kennen van verschillende andere organisaties uit Steenwijkerland, en je leert van hoe zij de dingen hebben aangepakt en opgelost.

Voor iedereen die met kinderen werkt, van alle leeftijden De thema’s rondom hechting ontstaan vaak in het begin van het leven, maar ze spelen door op alle leeftijden. Deze training is daarom voor iedereen die met kinderen werkt, van alle leeftijden. Het is van toepassing of het werk met baby’s, jonge kinderen, oudere kinderen en tieners.

De data van de vijf bijeenkomsten:

  • Cursus 1        10 november
  • Cursus 2        12 januari
  • Cursus 3        15 maart
  • Cursus 4        17 mei
  • Cursus 5        14 juni

De bijeenkomsten zijn van 9.00 tot 12.00, behalve de tweede en de laatste, deze zijn inclusief lunch achteraf.

Meer weten of aanmelden:

Heb je vragen, of wil je jezelf aanmelden: info@kindervilla-oldemarkt.nl

Locatie: Zalencentrum Dalzicht, Oldemarkt