14 maart 2024
16:00-19:00 | Fredeshiem, De Bult

Interprofessioneel samenwerken op structuur en organisatieniveau (vervolg)

Interprofessioneel samenwerken (IPS) bij Samen voor Ryan doen we in de directe omgeving van het kind, we doen dit met professionals maar het vraagt ook iets van ons op organisatie- en structuur niveau. Hoe ondersteun jij de uitvoering zodat de professionals interprofessioneel kunnen samenwerken?

Tijdens twee bijeenkomsten gaan we met directieleden, leidinggevenden en beleidsmedewerkers van deelnemende partijen van Samen voor Ryan aan de slag met het begrijpen van interprofessionele samenwerking (IPS) en het identificeren van ondersteunende structuren binnen de organisatie.  Hierbij hebben we het niet alleen over het belang en de urgentie van IPS maar ook over jou rol hierin. Wat is jou visie, en hoe vertaal je dit naar facilitering voor de praktijk?

De volgende punten zijn onderwerpen zijn voor de bijeenkomsten:

  • Benutten van brede expertise en voorkomen van fragmentatie van verantwoordelijkheden
  • Steun van eigen organisatie en samenwerkende organisaties
  • Overstijgen van grenzen (inclusief administratieve procedures/ arbeidsvoorwaarden)
  • Investeren in efficiënte communicatie en coördinatie (vooral in de eerste fase.
  • Richten op waarden en doelen en bevestigen van vertrouwen

Tijdens de bijeenkomst bespreken we wat IPS betekend voor de (strategische) doelen van de organisatie, de organisatiecultuur en jouw persoonlijke waarden.

We organiseren één cursus bestaande uit twee bijeenkomsten waarbij we niet alleen nieuwe kennis opdoen maar ook vraagstukken uit de eigen praktijk bespreken en elkaar ontmoeten.

Dit is de tweede cursusavond, als je de vorige keer niet aanwezig kon zijn ben je welkom. We sturen de inhoud van de eerste bijeenkomst dan ter voorbereiding naar je toe.

MELD JE HIER AAN VOOR DE BIJEENKOMSTEN

 

Heb je vragen neem gerust contact op met Petra Bleijenburg via: petra@samenvoorryan.nl