Nieuws | 19 juni

Baby- en peutermarkt

Zaterdag 17 juni was er een baby- en peutermarkt voor aankomende en nieuwe ouders. Verschillende organisaties waren aanwezig om hun kennis te delen.

Bij binnenkomst stond er een stand met draagdoeken, die tegen hoge korting te koop waren. Je kon vragen stellen over gezondheid bij de GGD. Vragen over iets wat je al wou weten, zonder apart een afspraak te maken.

Er stond twee zwangerschapscoaches bij een tafel met sfeerlicht. Zij focusten met name op de periode na de geboorte en zwangerschap. Bij zeker een kwart van de moeders (en volgens sommige onderzoeken nog veel meer) is de zwangerschap en de geboorte niet gegaan zoals het verwacht en gewenst was. Dat is een onderwerp wat steeds meer aandacht krijgt.

Bij het geldloket stonden twee kratten, met dezelfde soort producten met een groot verschil in prijs. Bij het geldloket kon je informatie kon krijgen over hoe je geld kunt besparen en over welke financiële regelingen er zijn. Aan dezelfde tafel kon je voorlichting krijgen over waar je aan kunt denken als je een dagopvang voor je kind wilt regelen.

Je kon in gesprek over het Mama-café en wat je daar kon halen en leren. De bibliotheek was er met voorleesboeken voor de jongste kinderen en met tips over het voorlezen.

Er waren activiteiten voor de jongste kinderen, zodat de ouders de tijd hadden om met de mensen van de organisaties in gesprek te gaan. Je kon een boek lezen, een duik nemen in de ballenbak, het beweegparcours aflopen, je laten schminken of Joris kwam langs met grapjes met ballonnen en met goocheltrucs.

Reacties van bezoekers: ‘Geslaagd!’ ‘Een divers geheel’ ‘Het past heel mooi bij elkaar.’ ‘Het is heel informatief.’

Ben je deze keer niet geweest? We gaan de markt herhalen!

 

Wil je meer weten over over de eerste 2000 dagen? klik dan op de volgende button.

DE EERSTE 2000 DAGEN VAN EEN KIND