Nieuws | 31 mei

De jonge mantelzorger

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger

Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, een handicap, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur.

 

In de week van de jonge mantelzorger sluit sociaal werk de kop het seizoen af voor alle jonge mantelzorgers in de basisschoolleeftijd van Steenwijkerland. Deze kinderen zijn welkom op:  4 juni bij de Buze in Steenwijk.

Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening, maar kan soms ook zwaar zijn. Zo kunnen ze zich zorgen maken of juist zorgen voor zichzelf missen, meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. In Steenwijkerland worden er speciaal voor jonge mantelzorgers regelmatig activiteiten georganiseerd door Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland, vanuit de welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop. Zo ook in de Week van de Jonge Mantelzorger.

Lees het hele artikel in de Steenwijkercourant.