Nieuws | 6 februari

Voorlichtingsfilm Armoede in de maak

Vanuit ons project Vaardigheden voor het Leven is 19 januari gestart met de ontwikkeling van de voorlichtingsfilm Armoede. Maar liefst 25 jongeren van het PO en VO hebben zich aangemeld om mee te werken. 

Met deze film wil Sociaal Werk de Kop (eigenaar film) meer bewustwording creëren over armoede en het thema meer bespreekbaar maken op scholen.

Met en door jongeren

Het script wordt met en door jongeren geschreven, zodat tijdens dit proces samen wordt nagedacht over wat armoede is en doet. Door jongeren van het PO en VO samen deel te laten nemen, is er indirect aandacht voor de overgang van PO naar VO. 

De jongeren krijgen acteerles van Annette van Genderen en uitleg over het script en verdere proces van Zukarn Withagen.  

Draaidagen en premiere

De komende maanden vinden de draaidagen plaats. De rollen zijn verdeeld en op 6 maart is gestart met de draaidagen. Op 11 juli is de premiere.

Voor de premiere zullen jongeren, hun ouders/verzorgers en geinteresseerde professionals uitgenodigd worden. Samen wordt dan stilgestaan bij vragen en inzichten die verkregen zijn tijdens het ontwikkelen en zien van de film.

Voor de jongeren die graag nog meer met theater, kunst en cultuur aan de slag willen gaan, is het ook mogelijk om mee te doen aan CultuurLab van Sociaal werk de Kop:

Kennismakingavond CultuurLab – Sociaal Werk De Kop