De invloed van primaire reflexen op de ontwikkeling van het jonge kind- Simone Nieuwhuis

In deze reader beschrijft Simone Nieuwhuis hoe de ontwikkeling van jonge kinderen verloopt bekeken vanuit de reflexintegratie. De manier waarop deze reflexpatronen zich ontwikkelen is onlosmakelijk verbonden met de algemene ontwikkeling van het jonge kind en door te kijken naar de manier waarop een kind denkt, doet en zich voelt kun je ontdekken waar en waardoor een kind vastloopt.

Naast de theorie geeft Simone Nieuwhuis praktische handvatten die jij mogelijk in kunt zetten om ondersteuning te bieden als bepaalde reflexen niet uitdoven. Met deze ondersteuning kunnen kinderbrein en -lijf elkaars seintjes weer beter begrijpen.

Deze reader biedt een basis in de kennis over het vakgebied ‘reflexintegratie’ wat sterk in ontwikkeling is en -waar door onderzoek en praktijk- steeds meer kennis over verzameld wordt.

Lees de start van de reader over de invloed van primaire reflexen op de ontwikkeling van het jonge kind door op de volgende afbeelding te klikken.

Wil je de hele reader lezen? Neem dan contact op met Bas Rosenbrand via Bas@samenvoorryan.nl, hij kan je van een exemplaar voorzien.