Nieuws | 21 december

Beweging van 0 Steenwijkerland

De Beweging van 0 is een beweging van aanvankelijk alleen jeugdhulpprofessionals. (www.bewegingvannul.nl en volg linkedin @bewegingvan0)

 

Inmiddels zijn veel meer mensen aangehaakt, ambtenaren, rechters, beleidsmakers etc. Wij gaan voor grote doelen, bepleiten daarvoor veel vaker dan nu kennis te gebruiken die beschikbaar is, dat samen te doen en daar tijd voor te nemen. Inmiddels lopen er vele “0-onderwerpen”. Eén ervan is geboren in Steenwijkerland, “0 bange ouders”. Wat dat is? We weten dat er in Nederland elk jaar ongeveer 120.000 mishandelde kinderen zijn. We weten ook dat dat altijd start vanuit onmacht. Én we weten dat ouders geen hulp durven zoeken, omdat ze vooral bang zijn dan hun kinderen kwijt te raken. Bij “0 bange ouders” zeggen we dat dat anders moet. Iedereen in zorg, onderwijs en breedte van de samenleving zou moeten weten dat mishandeling onder omstandigheden overal kan voorkomen, dat dat gebeurt vanuit onmacht en dat we dus moeten zorgen dat die gezinnen hulp krijgen. Ze moeten snel hulp durven zoeken, in plaats van dat we wachten tot het flink mis is, of dat anderen Veilig Thuis gaan bellen.

In Steenwijkerland doen we dat samen. De gemeente doet mee, ook de gemeenteraad, jeugdbescherming, zorg, sociaal werk, onderwijs, bibliotheken en de Steenwijker Courant. Er heeft zich inmiddels zelfs al een ouderpaar gemeld met de mededeling hulp te willen omdat er thuis geweld speelt. Samen voor Ryan is bij uitstek een plek van samen en van ontwikkelen. Daarom besteden we graag aandacht aan 0 bange ouders. https://www.bewegingvannul.nl/steenwijkerland-eerste-gemeente-met-0-bange-ouders/

Wil je hierover doorpraten? Kom dan naar de informatieavond op 29 februari.

informatieavond