leidster maakt contact met baby

Alles rondom geboren worden- Anna Verwaal

In deze reader vertelt Anna Verwaal wat ze in haar allround werk over de hele wereld met baby’s, zwangere vrouwen, hulp voor, tijdens en na de bevalling in ziekenhuizen en bij mensen thuis heeft gezien en ervaren.

In haar observaties merkte ze dat baby’s al tijdens de zwangerschap bewustzijn hebben, maar dat we daar in ons handelen lang nog niet altijd rekening mee houden. Haar bevindingen zijn bevestigd door tientallen jaren van wetenschappelijk onderzoek van over de gehele wereld.

Kinderen en volwassenen hebben bewust en onbewust herinneringen uit de tijd vanaf de conceptie, die als patronen in ons lichaam zijn opgeslagen. Door deze patronen bij kinderen, anderen en bij onszelf te kunnen gaan herkennen, kunnen we meer gaan begrijpen over hoe we zorg kunnen dragen voor de baby’s in deze eerste periode van hun leven, en hen daarmee een zo optimale basis voor hun leven bieden.

Vanuit het project de eerste 2000 dagen van Samen voor Ryan delen we  de laatste kennis rondom de ontwikkeling van kinderen in hun eerste 2000 dagen, inclusief de zwangerschap, en vertalen deze naar de concrete praktijk.

Lees de start van de reader over alles rondom geboren worden door op de volgende afbeelding te klikken.

reader alles rondom geboren worden

Wil je toegang tot de hele reader of deelnemen aan de scholing, inclusief lezingen, podcasts en opdrachten? Dan kunnen professionals uit Steenwijkerland zich registreren op het platform en daar lid worden van de groep:  Scholing Conceptie Zwangerschap Geboorte – Anna Verwaal.

Naar het platform