Terug naar overzicht

Verkenningsproject
Samenwerken op locatie

We willen tijdens dit project verkennen hoe we met verschillende professionals dichtbij het kind op een locatie kunnen samenwerken.

Hier gaan wij voor

Tijdens de Zeepkistbijeenkomst van Samen voor Ryan op 26 januari 2023 zijn er drie pitches gedaan over het onderwerp samenwerken op locatie en of dichtbij de school. De titels van de pitches zijn: Bestaat er nog wel vrij toegankelijke zorg? en Kind nabij toegang tot verschillende sociale en zorginstanties en samen op locatie werken aan de ontwikkeling van kinderen.

Centraal in deze pitches stonden ideeën over hoe we met verschillende professionals dichtbij het kind of in de school kunnen samenwerken. Het project Samenwerken op locatie (werktitel) is daarom voorgesteld. Er is veel feedback gegeven op dit project waarbij diverse beelden heersen.

Om te onderzoeken of het project ‘Samenwerken op locatie’ in de huidige structuur van Samen voor Ryan past zullen we eerst een aantal vragen moeten beantwoorden. Daarom willen we een project ter verkenning aanvragen voor dit onderwerp. Dit project heeft een looptijd van maximaal zes maanden.

Zo werken wij eraan

Het project heeft als doel om te onderzoeken hoe het thema samenwerken op locatie kan worden geïntegreerd in Samen voor Ryan. Hierbij wordt gekeken naar:

  • Gezamenlijke ambitie;
  • Relevante actoren;
  • Bestaande initiatieven;
  • Financiële geldstromen;
  • Mogelijke structuur;
  • De rol van de betrokken organisaties.

Zo kan je meedoen

Deelname in de projectgroep

Samen met je collega’s uit het netwerk denk en doe je mee in het project. Samen denk je uit hoe het verkenningsproject wordt uitgevoerd en je werkt hier actief in mee.

 

Deelname interview of enquête

Je wordt gevraagd te delen hoe jij kijkt naar het onderwerp samenwerken op locatie zodat we informatie kunnen ophalen bij de professionals met praktijkervaring. Dit kan door een individueel interview of het invullen van een enquête.

 

Deelname in een focusgroep

Je wordt gevraagd in gesprek te gaan met andere collega’s uit het netwerk over het onderwerp samenwerken op locatie. Door deze informatie diepen we het onderwerp verder uit en creëren we betrouwbare gegevens.

Om mee te doen kan je contact opnemen met Ingrid Pouw: ingrid@samenvoorryan.nl

Ondersteuning rond het kind moeten we optimaal regelen met zo min mogelijk drempels voor kinderen, ouderen en professionals.

Bekijk ook deze projecten

Volg je Samen voor Ryan al?

Samen voor Ryan is een samenwerking van onderwijs, opvang, gemeente, sociaal werk en jeugdgezondheidszorg. Samen zetten we ons in voor alle kinderen in Steenwijkerland. Wil je alles volgen wat we samen ondernemen op het gebied van samen leren en interprofessioneel samenwerken? Blijf op de hoogte via onze Instagram account!

Volg Samen voor Ryan op Instagram